Merkonomiksi Porvoossa!

Liiketoiminnan perustutkinto

Nainen istuu työpöydän ääressä ja tekee toimistotöitä.

Liiketoiminnan perustutkinto antaa sinulle hyvät eväät tulevaisuuteen!
Kenelle?

Koulutus soveltuu liiketoiminnan alasta kiinnostuneille, jotka ovat kiinnostuneet aloittamaan työskentelyn myynnin, markkinoinnin, talouden tai toimiston erilaisissa tehtävissä. Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on työelämän arvostama tutkinto. Koulutukseen voit hakeutua peruskoulupohjaisella ja ylioppilaspohjaisella todistuksella.

Liiketoiminnan perustutkinnon jatkuvan haun ryhmään voivat hakea:

 • yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet
 • aiemman ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneet
 • sinulla on sujuva suomen kielen taito (B 2.1) sekä peruskoulu tai vastaavat tiedot
 • tämän tutkinnon suorittamiseen tarvitset työharjoittelupaikan, mutta voit hakea jo koulutukseen ja etsiä työharjoittelupaikkaa koulutuksen aikana.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen tavoitteena on Liiketoiminnan perustutkinnon suorittaminen. Koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä. Opetus- ja tutkintokieli on suomi.

Opiskelija voi valintojensa pohjalta hankkia osaamista esimerkiksi seuraavilta alueilta:

 • asiakaspalvelu, myynti ja palvelumuotoilu
 • kirjanpito, palkanlaskenta, laskutus ja reskontran hoitaminen
 • kirjastopalveluissa toimiminen
 • projektissa toimiminen ja tapahtumatuotanto
 • markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto
 • henkilöstön tukipalvelut ja logistiikkapalvelut
 • finanssipalvelut ja asiakkuuksien hoitaminen
 • yritystoiminnan suunnittelu ja yrityksessä toimiminen
 • paikallisena tutkinnon osana tarjoamme sähköistä kaupankäyynnin tutkinnon osaa

Käytännön toteutus

Opinnot suoritetaan monimuotototeutuksena, sisältäen mahdollisuuksia suorittaa koulutuspäiviä Porvoon lisäksi myös verkon kautta. Monimuototeutuksessa verkon kautta tapahtuva opiskelu on lähinnä webinaareja, luentoja ja itsenäisesti opiskeltavia verkkokursseja. Työvälineenä verkkokursseissa käytämme TEAMS-sovellusta sekä Moodle opiskelualustaa.

Tutkintoon sisältyy aina työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja työharjoittelupaikan opiskelija sopii itse. Opintoihin saat tukea omalta vastuukouluttajaltasi ja ammatillisilta ohjaajilta. Opiskeluaika on 2 -3 vuotta tavoitteestasi, osaamisestasi ja aiemmista opiskeluistasi riippuen.

Tavoitteena on, että tutkinnon suoritettuasi sinulla on asiakaslähtöistä liiketoimintaosaamista, viestintä- ja vuorovaikutusosaamista, kielitaitoa sekä talouden hallinnan osaamista. Pystyt toimimaan digitaalisissa ympäristöissä ja verkostoitumaan ammatillisesti. Saat perusvalmiudet yrittäjyyteen ja valmiudet kehittyä lähiesimiestehtäviin. Tutkinnon suorittaneena sinulla on valmiudet uusien tuotteiden ja palveluiden sekä asiakaskokemuksen kehittämiseen.


Koulutukseen hakeminen

Seuraava aloitus Porvoon Hevosenkengänkadun toimipisteessä on 12.8.2021.

Hae koulutukseen linkin kautta, jotta saamme tietosi. Hakijat kutsutaan haastatteluun, jonka perusteella valinta tehdään. Haastattelupäivät sovitaan erikseen. Valmistaudu haastatteluun lisäämällä tarvittavat liitteet hakuusi, kiitos.

Tutustu merkonomitutkintoon ennen haastattelua tämän linkin kautta: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855077/reformi/tiedot

Useita koulutuksia, valitse:


  12.08.2021   -   31.05.2024    Porvoo
Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.                             Helsinki
  06.10.2021   -   31.01.2022    Vantaa
Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.                             Porvoo