Merkonomiksi apteekissa työskennellen

Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomin koulutus apteekissa työskenteleville

Tarvitsetko lisää digiosaamista ja kiinnostaako apteekin verkkokauppatoiminta? Tule kehittämään liiketoiminnan osaamistasi ja digitaitojasi oppisopimuskoulutuksella!
Kenelle?

Työskentelet apteekkialalla asiakaspalvelun ja myynnin tehtävissä ja viikoittainen työaikasi on keskimäärin vähintään 25 h/vko. Työsuhteesi tulee olla voimassa koko oppisopimusajan kevääseen 2022 asti.


Koulutuksen sisältö

Tavoitteena on päivittää osaamisesi vastaamaan apteekin digiaikaa.

Pakolliset tutkinnon osat (55osp)

 • Asiakaspalvelu (20osp)
 • Työyhteisössä toimiminen (15osp)
 • Tuloksellinen toiminta (20osp)

Valinnaiset tutkinnon osat, valitaan 90 osp esim:

 • Sähköinen kaupankäynti (15osp)
 • Myynti (30osp)
 • Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto (30osp)
 • Logistiikkapalvelut (15osp)
 • Projektissa toimiminen (15osp)
 • Laskutus ja reskontra (5osp)

Yhteiset tutkinnon osat (35osp)

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (11osp)
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, (9 osp)
 • Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen (6osp)
 • Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset osaamistavoitteet (9osp)

Käytännön toteutus

Koulutuksen järjestäjä on Stadin ammatti- ja aikuisopisto, koulutuksen toteuttaa Careeria.

KOULUTUSKOKONAISUUS KOOSTUU suunnitellusta ja ohjatusta työelämässä oppimisesta. koulutuspäivistä, jotka valitaan osaamistarpeesi mukaan, oppimistehtävistä sekä muista osaamisen hankkimisen tavoista, esim. verkkokursseista, ohjaustapaamisista. Osaamisesi osoitat näytöissä omassa työssäsi.

MITEN OPIT TYÖSSÄ? Tarvitset nimetyn työpaikkaohjaajan tukemaan työelämässä oppimista. Hänellä tulee olla riittävästi aikaa ja hyvä motivaatio ohjaamiseesi. Hän käy kanssasi säännöllisesti ohjauskeskusteluja ja tukee sinua opintojen yhdistämisessä työtehtäviisi sekä seuraa kehittymistäsi. Hän saa koulutuksen ohjaustyöhönsä.

OPINTOJEN AIKATAULU Lokakuussa teet työpaikkaohjaajasi kanssa alkukartoituksen, jossa suunnittelette osaamistasi kehittäviä työtehtäviä. Osallistut työpaikkaohjaajasi kanssa henkilökohtaistamistapaamiseen (pienryhmä tai Teams), jossa perehdymme tarkemmin oppisopimuskoulutuksen kokonaisuuteen, käymme läpi tutkintoa ja suunnittelemme opintojasi.

Ensimmäiset koulutuspäivät ovat 11-12.11.2020. Jatkossa voit osallistua noin 1-2 kertaa kuussa järjestettäviin koulutuspäiviin lähiopetuksena tai verkon kautta. Koulutuspäivät pidetään pääsääntöisesti Vantaan Careerian toimipisteessä Tikkurilassa rautatieaseman läheisyydessä (kävelymatka n.10min). Koulutuspäivien välillä teet oppimistehtäviä ja osallistut esim. verkkokursseihin.

Jos työskentelet pääkaupunkiseudun ulkopuolella työnantaja maksaa koulutuspäivien matka- ja majoituskorvaukset. StadinAO oppisopimuspalvelut maksaa työnantajalle koulutuskorvausta 150 €/kk.


Koulutukseen hakeminen

Hakeudu koulutukseen viimeistään 30.9.2020. Avaa linkki https://sopimuspro.edu.hel.fi/default.aspx, paina ”Syötä tietosi uutta oppisopimusta varten” ja täytä tiedot. Et tarvitse käyttäjätunnuksia. Valitse tietojen vastaanottajaksi ”Virpi Heinonen, koulutustarkastaja”

Sovit koulutukseen hakeutumisesta esimiehesi kanssa. Tutustukaa yhdessä tutkinnon perusteisiin: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855077/reformi/rakenne. Peilatkaa tutkinnon sisältöä työtehtäviisi, sillä osaaminen arvioidaan työpaikalla tutkinnon kriteerien näkökulmasta.

Kesäaikana tulevat kyselyt käsitellään elokuusta lähtien lomien vuoksi.

Lisätietoja oppisopimuksesta Stadin oppisopimuskeskus Virpi Heinonen puh 0400 618 293 virpi.heinonen@hel.fi

Useita koulutuksia, valitse:


  11.11.2020   -   10.11.2022    Vantaa
Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.                             Porvoo
Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.                             Vantaa
  11.11.2020   -   10.11.2022    Helsinki