Merkonomi- Liiketoiminnan perustutkinto

Liiketoiminnan perustutkinto

Nainen istuu työpöydän ääressä ja tekee toimistotöitä.

Puuttuuko sinulta tutkinto, mutta osaamista on jo? Tarvitsetko nykyisessä työssäsi kenties uudenlaista osaamista täydentääksesi aiemmin suorittamaasi tutkintoa? Liiketoiminnan perustutkinto antaa sinulle hyvät eväät tulevaisuuteen!
Kenelle?

Koulutus soveltuu liiketoiminnan alasta kiinnostuneille, jotka ovat kiinnostuneet aloittamaan työskentelyn myynnin, markkinoinnin, talouden tai toimiston erilaisissa tehtävissä. Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on työelämän arvostama tutkinto. Koulutukseen voit hakeutua peruskoulupohjaisella ja ylioppilaspohjaisella todistuksella. Kielitaito vaatimus on sujuva suomen kielen taito (B2.1).

Liiketoiminnan perustutkinnon jatkuvan haun ryhmään voivat hakea:

 • alanvaihtajat ja työnhakijat
 • työelämässä osaamista hankkineet
 • yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet
 • aiemman ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneet
 • sinulla on sujuva suomen kielen taito (B 2.1) sekä peruskoulu tai vastaavat tiedot

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen tavoitteena on Liiketoiminnan perustutkinnon, merkonomin suorittaminen. Koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä. Opetus- ja tutkintokieli on suomi.

Opiskelija voi valintojensa pohjalta hankkia osaamista esimerkiksi seuraavilta alueilta:

 • asiakaspalvelu, myynti ja palvelumuotoilu
 • kirjanpito, palkanlaskenta, laskutus ja reskontran hoitaminen
 • kirjastopalveluissa toimiminen
 • projektissa toimiminen ja tapahtumatuotanto
 • markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto
 • henkilöstön tukipalvelut ja logistiikkapalvelut
 • finanssipalvelut ja asiakkuuksien hoitaminen
 • yritystoiminnan suunnittelu ja yrityksessä toimiminen

Käytännön toteutus

Opintosi henkilökohtaistetaan, eli jo aiemmin hankittua osaamistasi tunnistetaan siten, ettei sinun tarvitse uudestaan opiskella asioita, joita jo osaat. Opinnot suoritetaan monimuotototeutuksena, tarjoamme runsaasti lähipäiväopiskelua, verkko-opintoja, itsenäistä työskentelyä ja ammattitutkintoon sisältyy aina työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Aikuinen opiskelija sopii itse harjoittelupaikkansa ja tukea opiskeluun saat omalta vastuukouluttajaltasi. Opiskeluaika on 1 - 2 vuotta tavoitteestasi, osaamisestasi ja aiemmista opiskeluistasi riippuen. Tavoitteena on, että tutkinnon suoritettuasi sinulla on asiakaslähtöistä liiketoimintaosaamista, viestintä- ja vuorovaikutusosaamista, kielitaitoa sekä talouden hallinnan osaamista. Pystyt toimimaan digitaalisissa ympäristöissä ja verkostoitumaan ammatillisesti. Saat perusvalmiudet yrittäjyyteen ja valmiudet kehittyä lähiesimiestehtäviin. Tutkinnon suorittaneena sinulla on valmiudet uusien tuotteiden ja palveluiden sekä asiakaskokemuksen kehittämiseen.

Tutustu uusittuun merkonomitutkintoon tämän linkin kautta: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855077/reformi/tiedot


Koulutukseen hakeminen

Seuraava aloitus Porvoon Hevosenkengänkadun toimipisteessä on 1.3.2021 tai oman henkilökohtaistamisen mukaan. Hae koulutukseen linkin kautta viimeistään 7.2.2021 mennessä, jotta saamme tiedot sinusta. Hakijat kutsutaan hakijapäiviin 14.12.2020 tai 19.1.2021 ja opiskelijat valitaan haastattelujen perusteella. Tämän jälkeen tulevat hakijat pyydetään haastatteluihin erikseen.

Oppia voi myös omassa alan työpaikassa, kysy lisää tästä vaihtoehdosta!

Aikuisopiskelu on todella joustavaa – sekä antoisaa. Ole sinäkin huomisen tekijä!

Fråga mig hur vi kan planera dina studier på svenska!

Koulutuksen tiedot

Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.

Porvoo Hevosenkengänkatu 2

omaehtoinen koulutus

Koulutus on maksuton.

   Print

Hae koulutukseen