Autonkuljettaja, logistiikan perustutkinnon osatutkinto

Logistiikan perustutkinto, Autonkuljettaja

Logistiikan perustutkinto | Autonkuljettaja

Kiinnostaako sinua kouluttautua autonkuljettajaksi? Koulutus sopii sinulle, joka viihdyt auton ratissa ja olet vastuullinen autoilija. Myös asiakaspalveluhenkisyys on olennainen osa ammattia.

Nyt sinulla on mahdollisuus opiskella autonkuljettajaksi 7 kuukaudessa. Alalla on ammattitaitoisille kuljettajille kova kysyntä, joten työllisyysnäkymätkin ovat hyvät. Koulutuksen jälkeen voit toimia kuorma-autonkuljettajana sekä pakettiautonkuljettajana.
Kenelle?

Koulutus sopii alasta kiinnostuneelle, jolla on vähintään B-luokan ajo-oikeus ja täyttää alan terveysvaatimukset. Katso tarkemmin vielä "pääsyvaatimukset".


Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa suoritetaan logistiikan perustutkinnon kuljetuspalvelujen osaamisalan osatutkinnon kaksi pakollista sekä yksi valinnainen tutkinnon osa:

Tutkinnon osien sisällöstä löydät tarkempaa tietoa Opintopolun ePerusteista, osiin linkit yllä.

Koulutuksessa suoritetaan lisäksi työturvallisuuskorttikoulutus, hygieniapassi, ensiapukurssi EA1 ja tarvittaessa C– luokan ajo-oikeus.


Käytännön toteutus

Koulutuksen kesto on 1.9.2020-31.3.2021. Koulutukseen sisältyy lähiopiskelua ma-pe klo 9.00 – 14.00 sekä etä- ja verkko-opiskelua. Koulutus sisältää työelämäjakson logistiikka-alan yrityksessä.


Koulutukseen hakeminen

Hakijalta edellytetään

  • ikää vähintään 21- vuotias
  • vähintään B-luokan ajo-oikeutta
  • ei vakavia liikennerikkomuksia viimeisen 3 vuoden aikana
  • täyttää ryhmän 2 ajokorttia koskevat terveysvaatimukset.

Hakija ei saa myöskään olla ajokiellossa tai väliaikaisessa ajokiellossa. Hakijalta edellytetään vähintään B1.1 tasoista suomen kielen osaamista. Kaikki haastatteluun osallistuvat hakijat suorittavat oppilaitoksen järjestämän ajokokeen B- luokan ajoneuvolla.

Koulutukseen hakeutuessa sinun on toimitettava ajokorttirekisteriote, jonka voit tulostaa Traficomin sivuilta. Ennen koulutuksen aloittamista sinun tulee esittää R2 ajokorttiluokan edellyttämä lääkärintodistus https://asiointi.trafi.fi/omatrafi-formservlet-web/lomake/F122.

Kustannukset

Varsinainen koulutus on opiskelijalle maksuton. Opiskelijalle kuuluu myös maksuton lounas opiskelijaravintolassamme.

Maksullisia koulutuksessa ovat viranomais- ja materiaalimaksut tapauskohtaisesti 200 – 450 €.

Koulutuksen tiedot

01.09.2020 - 31.03.2021

Viimeinen hakupäivä 30.07.2020

Helsinki Lämmittäjänkatu 2 A

omaehtoinen koulutus

Koulutus on maksuton.

   Print

Hae koulutukseen