Toimitilahuoltaja tai kodinhuoltaja, työvoimakoulutus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, osatutkinto

Toimitilahuoltajaksi tai kodinhuolajaksi voi opiskella työvoimakoulutuksessa.

Puhtausala on siisti juttu!

Kiinnostaako sinua työskennellä puhtausalan työtehtävissä? Ovatko puhtausalan opinnot jääneet kesken ja haluat jatkaa opintoja ? Haluatko suorittaa vain jonkin tietyn ammatillisen tutkinnon osan tukemaan osaamista tai koko perustutkinnon, mikäli sinulla on riittävä suomen kielen (suullinen ja kirjallinen) taito.

Koulutuksen ensisijainen tavoite on työllistyminen. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon (osaamisalana toimitilahuoltaja tai kodinhuoltaja) ammatillisia tutkinnon osia henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Toimitilahuoltaja työskentelee siivous- ja muissa palvelutehtävissä erilaisissa kohteissa kuten esim. koulussa, toimistossa, sairaalassa, hotellissa tai palvelutalossa.

Kodinhuoltaja työskentelee esim. yksityiskodeissa, palvelutalossa tai muissa kodinomaisissa laitoksissa siivous-, tekstiili- ja ruokapalvelutehtävissä. Kodinhuoltaja voi auttaa myös asiakkaan avustamisessa ja asiointipalveluissa sekä järjestää viriketoimintaa.

Careeriassa sinua ovat ohjaamassa alojen huippuosaajat. Olemme kouluttaneet alalle ammattilaisia jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan.
Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti puhtausalasta kiinnostuneille työttömille työnhakijoille, alanvaihtajille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.


Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa on mahdollista suorittaa yksi tai useampi tutkinnonosa tai kaikki ammatilliset tutkinnon osat ja mahdollisesti jopa koko perustutkinto.

Koulutuksessa opiskellaan: siivoustekniikkaa, asiakaspalvelua, työturvallisuutta, ympäristöhuoltoa, puhtausalan koneiden käyttöä, viestintää, tietotekniikkaa, työelämätietoa. Koulutuksen aikana suoritetaan Hätäensiapukoulutus. Koulutukseen sisältyy useita työssäoppimisjaksoja.

Koulutuksen aikana voi suorittaa mm.:

  • Suomalaisessa työelämässä toimiminen 15 osp
  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen 15 osp
  • Ylläpitosiivouspalvelut 30 osp
  • Perussiivouspalvelut 30 osp
  • Kotisiivouspalvelut 30 osp
  • Oppilaitosten- ja päiväkotien puhtauspalvelut 20 osp
  • Koneiden käsittely puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla 20 osp

Tutkinnon perusteet löydät OPH:n sivuilta https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221361/reformi/tiedot.


Käytännön toteutus

Koulutus toteutetaan päiväopiskeluna ajalla 28.9.2020 – 11.6.2021 tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Koulutus on päätoimista ja se koostuu lähi- ja etäopetuksesta sekä työssäoppimisesta. Opetuspäivät pidetään arkipäivinä pääsääntöisesti klo 8.00 – 13.00 Careerian Vantaan toimipisteessä Tikkurilassa. Työharjoittelun ajat sovitaan erikseen työnantajan kanssa.

Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.

Koulutuksen aikana on seuraavat lomajaksot:

  • Syysloma 12. – 18.10.2020
  • Joululoma 23.12.2020 – 3.1.2021
  • Talviloma 22. - 28.2.2021

Koulutukseen hakeminen

Hakuaika päättyy 31.8.2020.

Hae koulutukseen Uudenmaan Te-toimiston kautta tai täyttämällä sähköinen hakemus osoitteessa www.tepalvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 693494)

Koulutukseen valitaan 18 henkilöä. Hakijoilta edellytetään vähintään 20 vuoden ikää, asiakaspalveluhenkisyyttä, riittävää suomen kielen taitoa sekä siivoustyöhön soveltuvaa fyysistä työkuntoa.

Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään yhteistyössä Te–toimiston kanssa.

Esivalinta tehdään hakemusten perusteella, joten perustelethan hakemuksesi huolellisesti. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, joka pidetään viikolla 38 (15. - 16.9.2020).

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta ma - pe klo 9.00 -16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Koulutuksen tiedot

28.09.2020 - 11.06.2021

Viimeinen hakupäivä 31.08.2020

Vantaa Virnatie 5 A

Opiskelijamaksu: 0 EUR

   Print

Hae koulutukseen