Kodinhuoltaja, oppisopimuskoulutus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Kodinhuoltaja

Kodinhuoltaja toimii kodeissa ja kodinomaisissa laitoksissa tehden erilaisia kodin työtehtäviä. Kodinhuoltaja tuo apua arjen askareisiin. Joustavuus, ihmisläheisyys ja erilaisten ihmisten kanssa toimeen tuleminen ovat kodinhuoltajan hyviä ominaisuuksia. Kodinhuoltajalta vaaditaan kodin erilaisten tehtävien osaamisen lisäksi ihmissuhdetaitoja, hygieenisen työskentelyn, töiden suunnittelun sekä innovoinnin taitoja.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto antaa sinulle kodinhuoltajan perusammattitaidon. Careeriassa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään! Olemme kouluttaneet alalle ammattilaisia jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan.
Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu kotityöpalveluissa ja kodinomaisissa laitoksissa työskenteleville, jotka haluavat suorittaa perustutkinnon ja kehittää ammatillista osaamistaan uudelle tasolle. Hakijoilta edellytetään sitoutumista suorittaa näyttötutkinto työn ohessa. Koulutukseen osallistuvalta edellytetään työpaikkaa, jonne voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuksella opiskelu on maksutonta sekä työnantajalle että työntekijälle.


Koulutuksen sisältö

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen perustutkinnossa on kolme osaamisalaa, joista kotityöpalvelujen osaamisala on yksi. Kotityöpalvelujen osaamisalalta valmistuu kodinhuoltajia.

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta (15 osp), osaamisalalle pakollisista (60 osp), valinnaisista (70 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Kaikille pakollinen tutkinnon osa

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen

Kodinhuoltajan pakolliset tutkinnon osat

  • Avustamis- ja asiointipalvelujen tuottaminen
  • Kotisiivouspalvelujen tuottaminen

Lisäksi valitaan Valinnaisia tutkinnon osia. Katso lisää ePerusteista. https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/6749300

Perustutkintoihin kuuluvat yhteiset tutkinnon osat, joita ovat

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Käytännön toteutus

Koulutukseen on jatkuva haku ja sen voi aloittaa yksilöllisesti sovittuna ajankohtana.

Koulutus toteutetaan työn ohessa. Se koostuu lähiopetuksesta, etäopiskelusta sekä työssäoppimisesta omalla työpaikalla. Lähiopintoja on noin 2 kertaa kuukaudessa klo 13.00 - 16.30. Koulutuksen kesto on n. 1,5 vuotta.


Koulutukseen hakeminen

Jätä hakemus koulutukseen heti. Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti ja olemme yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä hakemuksen jättämisestä tai hakuajan umpeuduttua. Koulutuksen aloittaminen suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa. Työtunteja tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa. Työnantaja maksaa opiskelujen ajan opiskelijalle vähintään työehtosopimuksen mukaisen palkan.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä. Lisäksi hakijan on oltava työsuhteessa. Jos työpaikkaa ei ole opiskelija hankkii sen itse.

Koulutuksen tiedot

Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.

Porvoo Ammattitie 1

Opiskelumaksu: 0 EUR

   Print

Hae koulutukseen