Tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hotelli- ravintola- ja catering-alan perustutkinto tarjoilija

Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisia tilaus- ja edustustarjoiluista. Kunnostat myös asiakastiloja ja laitat esille myytäviä tuotteita. Teet yhteistyötä toimipaikkasi muun henkilöstön kanssa asiakkaiden viihtyvyyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Työpaikkasi voi olla esimerkiksi kahvila, ravintola, henkilöstöravintola tai liikenneasema. Myös erilaiset pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyritykset ja suurtalousalan toimipaikat voivat hyödyntää ammattitaitoasi.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle asiakaslähtöisen tarjoilijan perusammattitaidon.

Careeriassa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään!
Kenelle?

Kiinnostavatko sinua asiakaspalvelu- ja myyntitehtävät? Haluatko saada asiakkaat tuntemaan itsensä tervetulleiksi ja viihtymään? Jos vastasit kyllä, hae tähän koulutukseen.


Koulutuksen sisältö

Ravintola- ja catering-alan koulutus on tutkintoon valmistava koulutus. Opetus- ja tutkintokieli on suomi. Hyödynnämme opinnoissa Careerian keittokirjaa, joka sisältää ruokareseptejä eri kulttuureista.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa, joista asiakaspalvelun osaamisala on toinen. Asiakaspalvelun osaamisalalta valmistuu tarjoilijoita.

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta (20 osp), osaamisalalle pakollisista (65 osp), valinnaisista (60 osp) ja yleisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Asiakaspalvelu ja myynti
  • Annosruokien ja juomien tarjoilu

Lisäksi valitaan Valinnaisia tutkinnon osia. Katso lisää eperusteista.

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221360/reformi/rakenne

Perustutkintoihin kuuluvat yleiset tutkinnon osat, joita ovat

-Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen

-Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen

-Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen


Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta. Koulutus on työelämäpainotteinen. Koulutus on päätoimista ja päivittäinen koulutusaika on pääsääntöisesti 09.00 - 15.00. Lähiopetus tapahtuu POMO-talossa osoitteessa Aleksanterinkatu 20. Työssäoppimisen ajat sovitaan työssäoppimispaikan kanssa koulutuksen aikana. Koulutuksen kesto on n. 1,5 vuotta. Koulutuksessa on neljän viikon kesäloma heinäkuussa 2020.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus.

Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.


Koulutukseen hakeminen

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä. Opetuskieli on suomi, joten suomen kielen taidon tulee olla riittävä.

Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä ensisijaisesti sähköpostitse.

Koulutuksen tiedot

Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.

Porvoo Aleksanterinkatu 20

omaehtoinen koulutus

Koulutus on maksuton.

   Print

Hae koulutukseen