Monitaituri, ruoka- ja puhtausalan koulutus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Monitaituri -koulutuksessa pääset opiskelemaan monipuolisesti sekä ruoka- että puhtausalan opintoja. Tämän koulutuksen aikana saat valmiudet toimia molemmissa tehtävissä.

Mikäli olet kiinnostunut ruokapalvelu- ja puhtausalan tehtävistä ja sinulla on asiakaspalvelu-henkisyyttä, riittävä suomen kielen taito sekä pystyt itsenäiseen ja täsmälliseen työskentelyyn ja kykenet fyysiseenkin työhön, hae koulutukseen.
Kenelle?

Koulutus on suunnattu riittävän kielitaidon omaaville ja ruokapalvelu- ja puhtausalan tehtävistä kiinnostuneille henkilöille.


Koulutuksen sisältö

Koulutukseen kuuluu: opintojen ohjaus, ateriapalvelut, siivoustekniikka, asiakaspalvelu, työturvallisuus, ympäristöhuolto, viestintä, tietotekniikka, työelämätieto sekä työssäoppiminen keittiö- ja siivousalantyötehtävissä.

Koulutuksen aikana suoritetaan vähintään 1 - 3 tutkinnon osaa:

Suomalaisessa työelämässä toimiminen

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen
  • Ylläpitosiivouspalvelut
  • Vaatteiden ja tekstiilien huoltaminen

Koulutuksessa suoritetaan myös hygieniapassi ja hätäensiapukoulutus. Koulutuksen aikana on mahdollista saada erillistä tukea esimerkiksi suomen kieleen tai oppimiseen.


Käytännön toteutus

Koulutus toteutetaan ajalla 23.1. – 30.10.2020.

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta. Lähiopetus tapahtuu klo 9.00 - 15.00 Helsingin toimipisteessä Herttoniemessä. Koulutuksen kesto on n. 9 kuukautta.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus.

Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.


Koulutukseen hakeminen

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä. Opetuskieli on suomi, joten suomen kielen taidon tulee olla riittävä.

Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä ensisijaisesti sähköpostitse.

Useita koulutuksia, valitse:


Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.                             Helsinki
  03.03.2020   -   09.06.2020    Vantaa
Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.                             Vantaa
Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.                             Porvoo
Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.                             Helsinki