Ravitsemisalan työvoimakoulutus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Catering-ala

Kiinnostaako sinua catering-ala? Tartu tilaisuuteen! Tule opiskelemaan tutkinnon osia ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta ja saat valmiuksia työskennellä ravitsemisalalla monipuolisissa tehtävissä.

Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin ominaisuuksia. Kokeilta vaaditaan ruoanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistelua-, suunnittelu- sekä innovointitaitoa. Kokit työllistyvät hyvin, heistä on jopa pulaa.

Careeriassa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään!
Kenelle?

Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille keittiöalan työtehtävistä kiinnostuneille henkilöille.

Laita hakemus koulutukseen, mikäli sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, lisäksi tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. Olet iloinen ja energinen. Täsmällisyys, paineensietokyky ja ripeys ovat avainsanoja työssä onnistumisessa.


Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa perehdytään mm. erilaisiin elintarvikkeisiin, ammattikeittiön koneisiin ja välineisiin, asiakaspalveluun ja keittiön puhtaanapitoon, näin saat valmiuksia työskennellä ravitsemisalalla monipuolisissa tehtävissä.

Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työssäoppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen.

Opiskelijan tavoitteena on suorittaa yksi tutkinnon osa; joko Ravitsemispalveluissa toimiminen tai Lounasruokien valmistus.

Ravitsemispalveluissa toimiminen

 • asiakas- ja työtilojen kunnostus
 • ruoanvalmistus ja erityisruokavaliot
 • asiakaspalvelu ja kassatoiminnot
 • astiahuolto ja puhtaanapito
 • omavalvonta

Lounasruokien valmistus

 • elintarviketietous
 • ravitsemus ja erityisruokavaliot
 • ruoanvalmistus
 • reseptiohjelma
 • astiahuolto ja puhtaanapito
 • omavalvonta

Käytännön toteutus

Koulutuksen kesto on 68 päivää ja se koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta. Lähiopetus tapahtuu Vantaan Careeriassa Tikkurilassa klo 9 -15 päivittäin. Koulutukseen kuuluu 40 päivää työssäoppimista alan yrityksissä, jona aikana suoritetaan näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Koulutuksen aikana on lomajakso 24.12.2019 - 6.1.2020.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännön oppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.


Koulutukseen hakeminen

Hakuaika päättyy 18.10.2019. Hakeminen tapahtuu TE-toimiston kautta.

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa http://www.te-palvelut.fi/te/fi/ -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 687691)

Osallistujat valitaan paperivalinnan ja haastattelujen kautta. Opiskelijoiden koulutukseen valitsemisesta sekä koulutuksen aloittamisesta päättää työ- ja elinkeinotoimisto yhdessä Careerian kanssa.

Koulutukseen valitaan 20 henkilöä.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä.

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 09.00 - 16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Koulutuksen tiedot

12.11.2019 - 28.02.2020

Viimeinen hakupäivä 18.10.2019

Vantaa Virnatie 5 A

Opiskelijamaksu: 0 EUR

   Print

Hae koulutukseen