Ravitsemisalan koulutus, osatutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Catering-ala

Kiinnostaako sinua catering-ala? Tartu tilaisuuteen!

Kokki on luovan alan käsityöläinen. Kokeilta vaaditaan ruoanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistelua-, suunnittelua- sekä innovointitaitoa.




Kenelle?

Ravintola- ja cateringalan osatutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä keittiö- ja asiakaspalvelutehtävissä erilaisissa ruokapalveluita tarjoavissa organisaatioissa.

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet erilaisista keittiöalan työtehtävistä ja joilla on soveltuvuus alalle. Mikäli sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa, olet iloinen ja energinen, laita hakemusta koulutukseen. Täsmällisyys, paineensietokyky ja ripeys ovat avainsanoja työssä onnistumisessa.


Koulutuksen sisältö

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työpaikalla oppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen.

Koulutuksessa perehdytään mm. erilaisiin elintarvikkeisiin, lounasravintoloiden koneisiin ja välineisiin, asiakaspalveluun sekä keittiön puhtaanapitoon. Näin saat valmiuksia työskennellä mm. lounasravintoloissa.

Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.

Opiskelijan tavoitteena on suorittaa kaksi - kolme tutkinnonosaa; ravitsemispalveluissa toimiminen, lounasruokien valmistus sekä opintoja yksilöllisten tarpeiden mukaan tukeva paikallinen tutkinnonosa suomalaisessa työelämässä toimiminen.

Ravitsemispalveluissa toimiminen:

  • asiakas- ja työtilojen kunnostus
  • ruoanvalmistus ja erityisruokavaliot
  • asiakaspalvelu ja kassatoiminnot
  • astiahuolto ja puhtaanapito
  • omavalvonta

Lounasruokien valmistus:

  • elintarviketietous
  • ravitsemus ja erityisruokavalio
  • ruoanvalmistus
  • reseptiohjelma
  • astiahuolto ja puhtaanapito
  • omavalvonta

Suomalaisessa työelämässä toimiminen:

  • työnantajan ja työntekijän vastuut ja velvollisuudet
  • työlainsäädäntö
  • työehtosopimus
  • suullinen ja kirjallinen viestintä suomenkielellä
  • työkyvyn ylläpitäminen
  • digitaidot

Käytännön toteutus

Koulutuksen kesto on 120 päivää ja se koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta. Lähiopetus tapahtuu Careerian Vantaan (Virnatie 5, Vantaa) toimipisteessä klo 9 -15 päivittäin. Koulutuksesta noin puolet on työpaikalla oppimista alan yrityksissä, jonka aikana on mahdollista suorittaa näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnonosista.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännön oppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.


Koulutukseen hakeminen

Hakuaika päättyy 02.06.2020. Hakeminen tapahtuu TE-toimiston kautta. Koulutukseen valitaan 18 henkilöä. Koulutusaika 18.08.2020 - 19.02.2021 klo 9.00-15.00 (syysloma 12.-18.10.2020, joululoma 21.-27.12.2020).

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus te-toimiston internet-sivuilla https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/  hakunumerolla 692322 tai tällä hakulinkillä https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/692322? searchPhrase=692322&&&announced=0&sort=1

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 09.00 - 16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Koulutuksen tiedot

18.08.2020 - 19.02.2021

Viimeinen hakupäivä 02.06.2020

Vantaa Virnatie 5 A

Opiskelijamaksu: 0 EUR

   Print

Hae koulutukseen