Ravitsemisalan koulutus, osatutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Catering-ala

Kiinnostaako sinua monipuolinen ravintola- ja cateringala? Alalta löytyy erilaisia työtehtäviä keittiön ja salin aputehtävistä kokin ja tarjoilijan työtehtäviin. Tartu tilaisuuteen!

Ravintola- ja cateringalan osatutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä keittiö- ja asiakaspalvelutehtävissä, erilaisissa ruokapalveluita tarjoavissa organisaatioissa.




Kenelle?

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet erilaisista ravintola- ja cateringalan työtehtävistä ja joilla on soveltuvuus alalle. Mikäli sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa, olet iloinen ja energinen, laita hakemusta koulutukseen. Täsmällisyys, paineensietokyky ja ripeys ovat avainsanoja työssä onnistumisessa.


Koulutuksen sisältö

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työpaikalla oppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen.

Koulutuksen aikana suoritetaan vähintään 2 - 3 tutkinnonosaa: ravitsemispalveluissa toimiminen, asiakaspalvelu- ja myynti, kahvilapalvelut ja muita mahdollisia tutkinnon osia henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Ravitsemispalveluissa toimiminen:

  • asiakas- ja työtilojen kunnostus
  • ruoanvalmistus ja erityisruokavaliot
  • asiakaspalvelu ja kassatoiminnot
  • astiahuolto ja puhtaanapito
  • hygieniapassi
  • omavalvonta

Asiakaspalvelu ja myynti:

  • asiakaspalvelu ja kassatoiminnot
  • asiakas- ja työtilojen kunnostus sekä puhtaanapito
  • anniskelutehtävät
  • asiakaspalvelu kielillä
  • ruokatarjoilu
  • omavalvonta

Kahvilapalvelut:

  • asiakas- ja työtilojen kunnostus
  • kahvilatuotteiden valmistus ja erityisruokavaliot
  • asiakaspalvelu ja kassatoiminnot
  • asiakaspalvelu kielillä
  • astiahuolto ja puhtaanapito
  • omavalvonta

Käytännön toteutus

Koulutus toteutetaan ajalla 24.08.20 – 29.01.2021. Koulutuksen kesto on 112 päivää (sisältäen lomat).
Koulutuksen aikaiset lomajaksot ovat: 12.10.2020 - 18.10.2020 ja 21.12.2020 - 03.01.2021 Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Lähiopetus tapahtuu Careerian Helsingin toimipisteessä(Lämmittäjänkatu 2A) klo 9 -15 päivittäin. Koulutuksesta noin puolet on työpaikalla oppimista alan yrityksissä, jonka aikana on mahdollista suorittaa näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnonosista.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännön oppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.


Koulutukseen hakeminen

Hakuaika päättyy 06.08.2020. Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään yhteistyössä TE– toimiston kanssa. Koulutukseen valitaan 20 henkilöä. Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta ma - pe klo 9.00 - 16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Koulutuksen tiedot

24.08.2020 - 29.01.2021

Viimeinen hakupäivä 06.08.2020

Helsinki Lämmittäjänkatu 2 A

Opiskelijamaksu: 0 EUR

   Print

Hae koulutukseen