Sähköasentaja, iltakoulutus

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnosta saat tarvittavan perusosaamisen sähkö- ja automaatioalan asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Työpaikkasi on tyypillisesti teollisuuden tai talotekniikan palveluksessa.

Hallitset ammatissasi välttämättömät työ- sekä sähkötyöturvallisuusasiat sekä sähkötekniikan, automaatiotekniikan ja tietotekniikan perusteet
Kenelle?

Koulutus soveltuu niin ammatinvaihtajille kuin sähköalan kokemusta omaaville henkilöille ja sen voi aloittaa monelta eri koulutuspohjalta. Hakijoilla tulee olla riittävä suomen kielen taito (vähintään B 2.1), moitteeton värinäkö ja B-ajokortti tai mieluimmin C-ajokortti.


Koulutuksen sisältö

Koulutus on Sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon valmistava koulutus, jonka laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Koulutuksen sisältö muodostuu seuraavista aihepiireistä/tutkinnon osista:

  • Sähkö- ja automaatiotekniikan perusosaaminen
  • Sähkö- ja automatioasennukset
  • Sähkö- ja energiatekniikka
  • Kiinteistöjen automaatio- ja tietojärjestelmät
  • Yhteiset tutkinnon osat

Tutkinnon pakolliset ensiapu-, tulityö-, työturvallisuus- ja SFS 6002 sähköturvallisuuskorttikoulutukset sisältyvät koulutukseen.


Käytännön toteutus

Koulutusaika on 19.11.2019 - 18.6.2021. Koulutus tapahtuu lähiopetuksena kahtena iltana viikossa (tiistaisin ja torstaisin) klo 17 - 21 välisenä aikana.

Koulutuksen keskimääräinen kesto on noin 19 kuukautta.

Koulutuksen kesto voi vaihdella henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan.


Koulutukseen hakeminen

Viimeinen hakupäivä on 31.10.2019, jonka jälkeen varmistuu koulutuksen alkaminen.

Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Haastattelut järjestetään marraskuun alussa Keravan toimipisteessä. Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella. Kirjoita hakemukseesi selkeät perustelut ja miksi juuri sinut tulisi valita koulutukseen,

Opiskelijavalinnat tehdään haastattelun jälkeen. Opiskelijavalinnan tuloksista ilmoitetaan kaikille haastatelluille sähköpostitse noin viikon sisällä haastatteluiden päättymisestä.

Kiinnostaako sähköala?

Tule opiskelemaan sähköasentajaksi!

Koulutuksen tiedot

19.11.2019 - 18.06.2021

Viimeinen hakupäivä 31.10.2019

Kerava Kumitehtaankatu 5 B

omaehtoinen koulutus

Koulutus on maksuton.

   Print

Hae koulutukseen