Hoiva-avustaja, työvoimakoulutus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Hoiva-avustaja avustaa ja auttaa vanhuksia ja vammaisia

Tykkäätkö tehdä työtä ihmisten parissa? Hoiva-avustaja avustaa ja auttaa vanhuksia ja vammaisia. Työ sisältää auttamista ruokailussa, peseytymisessä, pukeutumisessa, asioiden ja kodin hoitamisessa. Työpaikkasi voi olla kotityöpalveluissa, palvelutaloissa, hoivakodeissa, erilaisissa asumispalveluyksiköissä ja ryhmäkodeissa.
Kenelle?

Hoiva-avustajan koulutus on tarkoitettu sinulle, jos olet työtön tai työttömyysuhan alainen henkilö. Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille joilla on riittävä (A2.2) suomen kielen taito.


Koulutuksen sisältö

Koulutuksen tavoitteena on työllistyä hoiva-avustajan työtehtäviin. Koulutuksessa suoritat osan Sosiaali ja terveysalan perustutkinnosta, lähihoitaja, kaksi tutkinnon osaa; Kasvun ja osallisuuden edistäminen ja Kotona asumisen ja elämänhallinnan tukeminen.

Hoiva-avustajan opintoihin kuuluu:

  • Sosiaali- ja terveysalan työn säädökset, määräykset ja toimintaperiaatteet
  • Työn suunnittelu ja yhteistyö omaisten ja työryhmän kanssa
  • Ammatillinen vuorovaikutus
  • Alan työmenetelmät, -välineet ja materiaalit
  • Osallistumisen ja yhdessä toimimisen edistäminen
  • Päivittäisissä toiminnoissa avustaminen ja ohjaaminen
  • Asiakkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta huolehtiminen
  • Aktiivinen arki
  • Ravitsemus, ympäristön siisteys, vaatehuolto
  • Hygieniamääräykset

Käytännön toteutus

Koulutus järjestetään Tikkurilan toimipisteessä Vantaalla, osoitteessa Virnatie 5. Koulutukseen sisältyy lähi- ja etäopetusta, työelämässä oppimista ja näytöt. Lähiopetus järjestetään arkisin klo 8.30–15.30 välillä. Koulutuksen loma-ajat: 12.-16.10.2020, 23.12.2020-6.1.2021, 22.-26.2.2021


Koulutukseen hakeminen

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/691957

Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Perustele hakemukseesi huolella miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen. Hakemusten perusteella valitaan osa hakijoista valintakokeeseen. Valintakokeeseen tulee erillinen kutsu.

Valintakokeessa kartoitetaan terveydentilasi, soveltuvuutesi ja esteettömyytesi alalle sekä tarvittaessa suomen kielen taito. Koulutuksessa vaadittava kielitaitotaso on A2. Opetuskieli on suomi. Valintakokeet järjestetään Tikkurilan toimipisteessä, Virnatie 5, 01300 Vantaa.

Saat tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista valtakunnallisesta Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

OPPISOPIMUS:

Voit opiskella hoiva-avustajaksi myös oppisopimuksella, jos sinulla on hoiva-alan työpaikka. Oppisopimuskoulutukseen voit hakeutua täältä: https://wilma.careeria.fi/apply/personalinfo

Lisätietoja oppisopimuksesta: Susan Helenius-Nieminen 050 381 6474 susan.helenius-nieminen@careeria.fi

Koulutuksen tiedot

07.09.2020 - 03.06.2021

Viimeinen hakupäivä 27.06.2020

Vantaa Virnatie 5 A

Opiskelijamaksu: 0 EUR

   Print

Hae koulutukseen