Onninen Ilmalämpöpumppukoulutus

Talotekniikan ammattitutkinnon osa

KOULUTUS ON TÄYNNÄ, LÄHETÄ HAKEMUS MAHDOLLISTA PERUUTUSPAIKKAA VARTEN

Koulutuksessa suoritetaan Talotekniikan ammattitutkinnon osa: Lämpöpumppujen asentaminen ja huoltaminen, jonka suorittamalla Tukes myöntää alle 3 kiloa kylmäainetta sisältävien laitteiden asennus- ja huoltotoiminnassa tarvittavat vastuuhenkilö- ja asentajapätevyydet. Vastuuhenkilöpätevyyden saamiseksi henkilön pitää osoittaa Tukesille vähintään vuoden tekninen työkokemus esim. kylmä-, sähkö- tai putkialalta.
Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu kaikille lämpöpumppuja ja pieniä kylmäjärjestelmiä asentaville ja huoltaville aloittelijoista kokeneempiin asentajiin. Aiemmasta teknisestä asennustyökokemuksesta on apua.


Koulutuksen sisältö

Ensimmäinen opetusjakso:

 • Kylmätekniikan perusteet
 • Kylmäaineet ja öljyt
 • Kylmäalan lainsäädäntö ja pätevyydet
 • Kylmäaineputkiston asennustekniikka
 • Ilmalämpöpumput ja niiden asentaminen

Toinen opetusjakso:

 • Ilmalämpöpumpun asennusharjoitukset
 • Juotosharjoittelu ja kylmäkomponentin vaihtoharjoitukset

Kolmas opetusjakso:

 • Teorian kertaus ja kylmäpiirin komponenttien vaihtoharjoitus

 • Ammattitutkinnon osan näytöt:

 • Kylmäainepiirin komponentin vaihto
 • Teoriakoe kylmäprosessista
 • Teoriakoe kylmäaineista ja lainsäädännöstä

Lisäksi koulutus sisältää etäopiskelua. Etäopiskelu toteutetaan Moodle –nimisellä oppimisalustalla internetissä.

Materiaaliin tulee tutustua etäopiskelun aikana, joka tapahtuu ensimmäisen ja toisen lähiopetusjakson välissä. Moodlessa pitää suorittaa etäopiskelun aikana lämpöopin etätehtävä, joka tulee suorittaa hyväksytysti. Mikäli ei ensimmäisellä kerralla saa riittävää pistemäärää, tehtävä tehdään uudelleen.

Käytännön näyttötehtävä, käytännön näytön eli kylmäkomponentin vaihdon kylmä- tai lämpöpumppujärjestelmään voi tehdä omissa työtehtävissä. Silloin työelämäarvioijana toimii vähintään samanarvoisen tutkinnon suorittanut henkilö. Tämän työelämänäytön lisäksi opiskelija tekee pienimuotoisen työsuorituksen Careerian (ent. Edupoli) työsalissa viimeisenä lähipäivänä.

Jos käytännön näyttö ei onnistu työpaikalla, se tehdään viimeisenä lähipäivänä Careerian (ent. Edupoli) työsalissa.

Koulutukseen tulevien opiskelijoiden työpaikka, opiskelijan nimi ja työsähköpostiosoite tullaan luovuttamaan Onniselle.


Käytännön toteutus

Teoria ke-pe 15.-17.5.2019. Työsaliharjoitus to-pe 23.-24.5.2019. Viimeinen koulutusjakso: Opiskelija itse valitsee, tuleeko hän viimeisen kerran ma-ti 3.-4.6.2019 vai to-pe 6.-7.6.2019. Mikäli koulutukseen osallistujia on vain 10, on viimeinen koulutusjakso 3.-4.6.2019. Kesto yhteensä 7 päivää. Lähipäivät klo 8:30-16:00.


Koulutukseen hakeminen

Koulutukseen otetaan 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Koulutus toteutetaan, kun on vähintään 10 ilmoittautunutta. Lähetettyäsi hakemuksen näyttöön tulee vahvistus hakemuksen onnistuneesta vastaanottamisesta. Tämä tarkoittaa, että sinulle on varattu koulutuspaikka.
Lähempänä koulutuksen aloitusta saat postitse kutsun koulutukseen.

1.250 € alv 0% , sisältää koulutuksen, materiaalin, tutkintotilaisuuden, ruokailut ja kahvitukset.

Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova ilmoittautumisajan umpeuduttua. Osallistumisen voi peruuttaa maksutta viimeiseen ilmoittautumispävään asti. Peruutus tulee tehdä kirjallisesti. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 % osallistumismaksusta. Kaksi arkipäivää ennen koulutusta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Todistetuissa sairastapauksissa maksua ei peritä.

Koulutuksen tiedot

15.05.2019 - 07.06.2019

Viimeinen hakupäivä 29.04.2019

Vantaa Virnatie 5 A

Opiskelijamaksu: 1250.00 EUR

   Print

Hae koulutukseen