Nainen kirjoittaa tussilla pleksitauluun.

Yritystoiminnan kehittämisen osaamisala TAI suunnittelemisen ja käynnistämisen osaamisala

Yrittäjä, haluatko saada lisää liikevaihtoa, kannattavuutta, palkkaa tai kasvua? Haluatko kehittää osaamistasi markkinoinnissa, myynnissä, sähköisessä kaupankäynnissä tai some-markkinoinnissa? Tule mukaan suosittuun koulutukseen kehittämään yrittäjäosaamistasi ja omaa yritystäsi.

Yritystoiminta vaatii jatkuvaa osaamisen kehittämistä ja siihen saat konkreettisia keinoja yrittäjän ammattitutkinnolla. Koulutus auttaa sinua yrittäjälle tyypillisten kipupisteiden tunnistamisessa ja hallitsemisessa. Tehtävät ja työvälineet auttavat sinua hallinnoimaan ja suunnittelemaan paremmin yritystoimintaasi. Opit suunnittelemaan ja tekemään korjausliikkeitä tuloksen parantamiseksi.

Koulutus sisältää koulutuspäivien lisäksi klinikkatyöskentelyä erilaisten haasteiden ratkaisemiseksi, henkilökohtaista yritysneuvontaa sekä pienryhmämentoroinnin. Mentoreina toimii kokeneita yrittäjiä, joilla kaikilla on erittäin vahva liiketoiminnan kehittämisen osaaminen. Mentorointiryhmät ovat kolmen hengen ryhmiä.

Koulutuspäiviin on mahdollisuus osallistua etäyhteydellä.
Kenelle?

Koulutus sopii sinulle, joka toimit päätoimisena tai sivutoimisena yrittäjänä ja haluat kehittää yritystoimintaasi, lisätä kannattavuutta ja kasvua. Yritystoimintaa suunnittelevalle, joka on aloittamassa ja käynnistämässä liiketoimintaa lähitulevaisuudessa.


Koulutuksen sisältö

Koulutuksen pääteemat

 • Tuotteistaminen
 • Hinnoittelu ja kaupallistaminen
 • Yritystalouden johtaminen, verotus, tulos
 • Markkinoinnin ja myynnin toteuttaminen ja tehostaminen
 • Sopimukset ja lakiasiat
 • Sähköinen liiketoiminta ja some-markkinointi

Yrittäjän ammattitutkinnon osat

Pakollinen osa - toimivat yrittäjät:

 • Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen
 • Lisäksi toimivat yrittäjät valitsevat valinnaisista tutkinnon osista kaksi valinnaista

Pakollinen osa - yritystoimintaa suunnittelevat:

 • Yritystoiminnan suunnittelemisen ja käynnistämisen osaamisala
 • Lisäksi yritystoimintaa suunnittelevat valitsevat valinnaisista tutkinnon osista yhden valinnaisen

Valinnaiset osat, joista valitset kaksi:

 • Tuotteistaminen
 • Taloushallinto
 • Myynti ja markkinointi
 • Sähköinen liiketoiminta

Käytännön toteutus

Koulutus johtaa valtakunnalliseen Yrittäjän ammattitutkintoon. Koulutus toteutetaan päätoimisille yrittäjille oppisopimuskoulutuksena (maksuton). Sivutoimisille yrittäjille tai suunnitteleville omaehtoisena, jolloin hinta on opiskelijalle 200 euroa.

Koulutuksessa on 11 lähipäivää noin kerran kuussa arkisin klo 10-17 ajanjaksolla 14.1.2021-30.3.2022. Lähipäiviin liittyvät oppimistehtävät tehdään omaan yritykseen ja yritystoiminnan kehittämiseen tai yritystoiminnan suunnittelemiseen ja käynnistämiseen. Koulutuskokonaisuuteen kuuluu myös henkilökohtaista yritysneuvontaa oman yritystoiminnan kehittämiseen tai yritystoiminnan suunnitteluun ja aloittamiseen sekä yksilö- ja ryhmäohjauksia tutkinnon suorittamiseksi. Koulutuksessa tukenasi ovat kokeneet yrittäjämentorit, joilta saat neuvoja yritystoimintasi kehittämiseen.

Kouluttajana ryhmässä toimii Tarja Pursiainen. Tarja Pursiainen on kokenut yrittäjä itsekin ja Activeworking Oy:n perustaja. Hän on tavoitteellisen menestyksen, jaksamisen, vuorovaikutuksen ja oman onnistumisen organisoinnin puolestapuhuja.

Lähipäivät toteutamme Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiriksessä, os. Marjaniementie 74, Helsinki.

Esteettömyys ja saavutettavuus Toteutamme koulutuksen Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiriksen esteettömissä tiloissa, jossa on helppo liikkua apuvälineillä (esim. pyörätuoli, opaskoira) ja luentotiloissa on kuulovammaisille induktiosilmukka. Lisäksi näkö- ja liikuntavammaisilla on mahdollisuus saada apua Antell-ravintolassa. Kauempaakin tuleville on mahdollisuus majoittua Hostel Iiriksen majoituspalveluissa, jonne varaukset Seijalle seija.viitanen@nkl.fi tai p. 09 3960 4431. Koulutusmateriaalit on saatavilla tarpeen mukaan pistekirjoituksella, isokirjoituksella tai sähköisesti tietokoneen apuvälineillä saavutettavassa muodossa.

Opiskeluapurahoja näkövammaisille Näkövammaisten on mahdollista hakea avustusta koulutuskustannuksiin ja ammattitutkintostipendiin apurahatahoilta, joista listan löydät tämän linkin kautta https://www.nkl.fi/fi/etusivu/palvelut_nakovammaisille/opiskelu/apurahoja-opiskelijalle


Koulutukseen hakeminen

Jokainen hakija haastatellaan ja opiskelijavalinnat tehdään näiden perusteella. Hae sivun oikeassa ylälaidassa olevan "hae koulutukseen" hakulomakkeen kautta 31.12.2020 mennessä.

Jos hakemuksen täyttämisessä tulee tietokoneen apuvälineillä ongelmia, ota yhteyttä NKL:n digitalisaatioasiantuntijaan ville.lamminen@nkl.fi tai p. p. 050 400 2313.

Lisätietoja koulutuksesta voit kysyä:

Tarja Pursiainen, 040 773 6234 tai tarja.pursiainen@activeworking.fi

Koulutuksen tiedot

14.01.2021 - 30.03.2022

Viimeinen hakupäivä 31.12.2020

Helsinki Toteutamme koulutuksen Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiriksen esteettömissä tiloissa, jossa on helppo liikkua apuvälineillä (esim. pyörätuoli, opaskoira) ja luentotiloissa on kuulovammaisille induktiosilmukka. Lisäksi näkö- ja liikuntavammaisilla on mahdollisuus saada apua Antell-ravintolassa. Kauempaakin tuleville on mahdollisuus majoittua Hostel Iiriksen majoituspalveluissa, jonne varaukset Seijalle seija.viitanen@nkl.fi tai p. 09 3960 4431.

Opiskelijamaksu: 0 EUR

   Print

Hae koulutukseen