Tieto- ja viestintätekniikan ohjeet - Careeria

Tieto- ja viestintätekniikka oppimisessa

Tältä sivulta löydät tietoa ja ohjeita Careerian tarjoamien tieto- ja viestintätekniikan välineisiin.  Ongelmatilanteissa voit myös aina kääntyä opettajasi puoleen.

Käytettävät ohjelmat

  • Wilma -opiskelijahallintojärjestelmä
  • Moodle -oppimisympäristö
  • Office 365 pilvipalvelu
  • ePortfolio

Käyttäjätunnukset ja salasana

Opiskelija kirjautuu kaikkiin koulun ohjelmiin samalla käyttäjätunnuksella, joka on aina muoto etunimi.sukunimi@student.careeria.fi.

Voit vaihtaa salasanasi miltä tahansa koulun tietokoneelta. Kun olet kirjautunut sisään, paina Ctrl+Alt+Del – yhdistelmää ja valitse näytölle ilmestyvästä valikosta ”Vaihda salasanaa…”

Jos olet unohtanut salasanasi, voit vaihtaa sen oikealla olevasta linkistä.

Tiedostojen tallentaminen

Opiskelijat voivat tallentaa tiedostoja koulun tietokoneille omalle asemalleen tai Office 365:den OneDriveen. Suosittelemme tiedostojen varmuuskopiointia esimerkiksi USB-tikulle.

Langaton verkko

Opiskelijat saavat käyttää omilla laitteillaan koulun langatonta verkkoa kaikissa toimipisteissä. Ohjeet siitä, kuinka langattomaan verkkoon kirjaudutaan, opiskelija saa opettajalta tai tietopalvelukeskuksesta.

Ohjelmien asentaminen

Opiskelijat eivät saa asentaa koulun tietokoneille tietokoneohjelmia itse ja niiden asentaminen on estetty. Mikäli tarvitset opiskeluihisi tietokoneohjelmaa, jota ei ole koulun tietokoneissa asennettuna, keskustele asiasta ko. aineenopettajan tai ryhmänohjaajasi kanssa.