Opiskelija-asunnot

Perus- ja ammattitutkinto-opiskelijoilla on mahdollisuus hakea opiskelun ajaksi asuntoa Askolan asuntolasta, Porvoon opiskelija-asunnoista tai Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiöltä (HOAS).

Asuntoa voi hakea seuraavien kriteerin täyttyessä:

  • Opiskelun tavoitteena on koko tutkinnon, ei pelkästään tutkinnon osan/osien suorittaminen.
  • Opiskelu on päätoimista eli laajuudeltaan vähintään 4,5 osaamispistettä kuukaudessa.
  • Opiskelu ei ole työvoimapoliittista koulutusta tai oppisopimuskoulutusta.

Porvoon opiskelija-asunnot >

HOAS >

Askolan asuntola

Careerian opiskelijoille on varattu asuntolapaikkoja Askolan Monninkylän asuntolasta, joka sijaitsee lähellä Askolan toimipistettä Helkamäentie 32, 07230 Monninkylä.

Syksyllä 2021 oppivelvollisuus laajenee koskemaan kaikkia alle 18-vuotiaita. Samalla toisen asteen koulutus muuttuu oppivelvollisille maksuttomaksi. Lainsäädäntöön tulleen muutoksen mukaan asuntolapaikkoja tarjotaan jatkossa ensisijaisesti oppivelvollisille ja muille maksuttomaan koulutukseen oikeutetuille opiskelijoille, joilla on asuntolapaikan tarve. (OPH, 2021)

Opiskelija-asunnon hakeminen

Asuntolahakemuksen löydät sivun oikeasta laidasta. Asuntolahakemus palautetaan Careerian Perämiehentien toimipisteeseen. Palautusosoitteen löydät asuntola-hakemuksesta. Hakemuksen voi laittaa myös sähköpostilla.

Opiskelija-asuntolaan liittyvissä kysymyksissä sinua auttavat opintotoimisto ja  kuraattori Anne Lehtinen, puh. 040 553 1579. 

Tietoa asuntolasta

Asuntolassa on 39 paikkaa. Huoneet ovat 1-hengen huoneita. Asumisoikeus myönnetään lukuvuodeksi kerrallaan.

Asuntola on opiskelijoiden käytettävissä osalle asukkaista sunnuntai-illasta perjantaihin ja osalle maanantaista perjantaihin riippuen opiskelijan matkasta. Viikonlopuiksi ja loma-ajoiksi kaikki opiskelijat matkustavat kotipaikkakunnalle. Asukkaan sairastuessa lähdetään kotiin sairastamaan.

Kysy lisää

Anne Lehtinen

040 553 1579

Anne.Lehtinen@careeria.fi