Nina Salonen - Careeria

Myynnin ammattitutkinnosta lisää pontta myyntityöhön

Koulunpenkille 30 vuoden paussin jälkeen

Opiskelu maistui Nina Saloselle vuosikymmenten tauon jälkeen:

-Ei se ollutkaan sitä vanhanaikaista koulunpenkin kuluttamista – päinvastoin;  räätälöityä aikuisopiskelua, eri aikaan ja eri paikoissa tehtäviä asioita sekä etenkin työssä oppimista. Nämä sopivat minulle todella hyvin, sanoo Nina.

Hän suoritti Careeriassa myynnin ammattitutkinnon (nyk. liiketoiminnan ammattitutkinto) oppisopimuskoulutuksella, joka kesti 1,5 vuotta. Lähijaksot pidettiin Careerian Vantaan toimipisteessä ja loput opinnot tehtiin joko omassa työssä tai Internetin avulla.

Kokonaisuuden näkemistä

Suurin hyöty opiskelusta oli Ninan mukaan muutos omassa ajattelussa ja asenteissa. Hän työskentelee teknisenä myyjänä Onninen Oy:ssä ja vastaa ilmastointituotteiden tukkumyynnistä yritysasiakkaille Etelä-Suomessa. Isossa yrityksessä vastuualueet on pilkottu pieniin osiin. Koulutuksen avulla Nina sanookin nähneensä paremmin kokonaisuuksia eikä pelkästään oman vastuualueensa kapean sektorin.

-Itse asiassa opin jopa omasta työnantajastani paljon! Koulutus ikään kuin avasi silmät näkemään, miten isossa yrityksessä olen työssä ja miten paljon eri osa-alueita ja osaamista se pitää sisällään.

Ninan työssä yhdistyvät tekninen osaaminen ja asiantuntijuus sekä myyntityö. Hänen mielestään tärkeintä on kuitenkin palveluasenne.

-Minun tehtäväni on palvella asiakkaani niin hyvin, että ottaessaan minuun yhteyttä he tietävät saavansa sen mitä tarvitsevatkin. Yhdellä puhelinsoitolla.

Opiskelu pitkän tauon jälkeen ei väsyttänyt Ninaa, vaan ruokahalu kasvoi entisestään: nyt hän on aloittamassa englannin kielen verkko-opiskelun työnsä tueksi.